
INTERPRETIVE LETTER 91-9 (APRIL 19, 1991) 
 
Quarterly call report must be published in newspaper of general circulation that is 
published at least weekly and has been in business for at least one year prior to first 
call report publication.  
  
I am in receipt of your letter dated *. In it you requested an opinion from the 
Commissioner of Banks and Trust Companies ("Commissioner's Office") on whether the 
Bank may satisfy its statutory obligation under the Illinois Banking Act ("Act") (Ill. Rev. 
Stat. 1989, ch. 17, par. 301 et seq.) by publishing its quarterly statement in the Journal. 
 
The facts as I understand them are as follows. The Journal has just commenced business. 
It prints weekly and has already published four issues. The Bank has asked the Journal to 
publish its quarterly statement for the period ending *. The Journal would like to know if 
it is legally authorized to publish the Bank's * quarterly statement. 
 
The Act clearly requires each state bank to publish its quarterly statement. Section 47 of 
the Act (Ill. Rev. Stat. 1989, ch. 17, par. 358) provides the following: 
 

Each bank shall cause a true copy of its quarterly statement 
as filed with the Commissioner to be published.... 
 

Section 2 of the Act (Ill. Rev. Stat. 1989, ch. 17, par. 302) defines "published" as follows: 
 

"Published" means, unless the context requires otherwise, 
the publishing of the notice or instrument referred to in 
some newspaper of general circulation in the community in 
which the bank is located at least once each week for 3 
successive weeks. 
 

Although the "published" definition uses the term "newspaper," that term is not defined 
in Section 2 of the Act. 
 
Section 5(e) of An Act to revise the law in relation to notices (Ill. Rev. Stat. 1989, ch. 
100, par. 5(e)) provides the following: 
 

When any notice is required by law or contract to be 
published in a newspaper..., it shall be intended to be in a 
secular newspaper of general circulation, published in the 
city, town or county, or some newspaper specially 
authorized by law to publish legal notices, in the city, town, 
or country. Unless otherwise expressly provided in the 
contract, the term "newspaper" means a newspaper.... 

  
(e) which has been continuously published at regular 
intervals of at least once each week with a minimum of 50 



issues per year, for at least one year prior to the first 
publication of the notice.... 
 

Section 5(e) applies to the publication of state bank quarterly statements particularly 
since the Act does not specifically define "newspaper." Since the Act requires each state 
bank to publish its quarterly statements in newspapers of general circulation, the 
Commissioner's Office takes the position that the selected newspaper must have been 
continuously published for at least one year in order to be eligible to publish a state 
bank's quarterly statement. Therefore, the Bank will not be in a position to comply with 
Section 47 of the Act by publishing its quarterly statements in the Journal until the 
Journal has continuously published for one year. 


